utorok 19. marca 2013

Deň ľudovej rozprávky

16. 3. 1828 sa narodil Pavol Dobšinský. Ako spomienku na tohto pedagóga, spisovateľa, zberateľa a vydavateľa ľudových rozprávok pripravila Vihorlatská knižnica v Humennom pre žiakov súťaž ZŠ Deň ľudovej rozprávky.
Našou úlohou bolo prečítať v čase od 1. do 15.3. pätnásť rozprávok Pavla Dobšinského zo zoznamu. Témou boli rozprávky o zvieratkách. Každú prečítanú rozprávku sme si zapísali do svojej čitateľskej knižky. K niektorým rozprávkam sme si nakreslili aj ilustrácie.
V piatok, 15.3. sme sa vybrali spolu so žiakmi z 1.C a 2.C do knižnice. Tu nás privítala milá teta knihovníčka. Najskôr nám porozprávala o Pavlovi Dobšinskom. Potom začala čítať ukážky z rozprávok. Našou úlohou bolo napísať na papier názov rozprávky, ktorú prečítala.  Odpovede sme na konci odovzdali – neskôr budú vyhodnotené.
Na záver nám teta knihovníčka prečítala aj niektoré piesne, príslovia, porekadlá a hry pre deti od tohto autora. Vihorlatskej knižnici v Humennom aj touto cestou ďakujeme za veľmi pekne pripravenú akciu.
















 


 










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára